Demokratiets tilstand

Har vi egentligt demokrati i Danmark og hvordan fungerer det?

Kan det formidle vælgernes ønsker eller er det mest til skue?

Er det effektivt som styreform?

Hvordan kan det være at massive vælgergrupper kan være imod eksempelvis massemigration, samtidigt med at folketingspartierne massivt støtter massemigration?

Hvilke konsekvenser vil det have at der er åbenbar diskrepans mellem det ikke – politikere og ikke-politikere vil med Danmark?

Er der en reel risiko for at fremtiden bliver langt mere totalitær, hvis magthaverne begrænser demokratiet for at opnå egne mål, fordi befolkningens ønsker er modsatte, “populistiske”?

Eller er risikoen i virkeligheden at ikke-politikere til sidst mister troen på at demokratiet kan repræsentere dem og derfor stemmer sig til “en stærk leder”?

Hvis man vil bevare demokratiet kan det så lade sig gøre i den nuværende form eller skulle det i virkeligheden udvikles mod et direkte demokrati?

Har demokratiet i sin nuværende form mulighed for effektivt at bevare og udvikle retsstaten, hvis politikerne bliver enige om at stække den?

Kan vi bevare et demokrati i Danmark, som et meget lille mindretal i en stor og overvældende, ikke specielt demokratisk verden?

For at tage pulsen på demokratiet spørger vi 5 danskere om hvad de mener og så slutter vi af med et forsøg på at få sagskundskabens svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *